Get Adobe Flash player

Najviši standardi kvalitete

ISO 9001/22000

altSustav upravljanja u organizaciji Luneta d.o.o. provjeren je i zadovoljava zahtjeve normi ISO 9001:2008 te ISO 22000:2005. Navedeno potvrđuju dobiveni certifikati QS Zurich AG za Proizvodnju svježih jaja iz podnog uzgoja nesilica.

ISO 9001:2008 je međunarodna norma koja se odnosi na upravljanje kvalitetom. Kako bismo zadržali postojeće kupce i izgradili partnerski odnos sa potencijalnim novim kupcima kontinuirano pratimo vođenje naših poslovnih procesa, kvalitetu naše proizvodnje jaja i zadovoljstvo naših kupaca.
ISO 22000:2005 je prva međunarodna norma za implementaciju sustava sigurnosti hrane. Ovom normom obuhvaćena je interaktivna komunikacija, upravljanje sustavom i upravljanje rizicima. Njeni ključni elementi su preduvjetni programi, HACCP načela, komunikacija (unutrašnja i vanjska) te opći elementi upravljanja sustavom. Zdravstvena ispravnost i neškodljivost hrane posljednjih godina postale su bezuvjetan zahtjev, a ova norma je potvrda da je u našoj proizvodnji jaja zdravstvena sigurnost na najvišem nivou.


HACCP

Osim ISO standarda, verificiran je HACCP sustav od strane Ministarstva poljoprivrede, Uprave veterinarstva. HACCP sustav je logičan, naučno zasnovan sustav kontrole procesa proizvodnje i distribucije prehrambenih proizvoda, koji omogućava
1. Identifikaciju i procjenu svih mogućih opasnosti, tj. svakog fizičkog, kemijskog ili mikrobiološkog hazarda u sivm fazama
2. Određivanje neophodnih mjera za njihovu prevenciju i kontrolu
3. Osiguravanje provođenje mjera na djelotvoran način


Uvođenje HACCP sustava u cjelokupni proces proizvodnje jaja pa sve do distribucije garantira zdravstvenu ispravnost svježih jaja.

KAT certifikat

altKAT certifikat je njemački certifikat koji se dodjeljuje za alternativne sustave držanja nesilica. Jedan od načina alternativnog držanja koji podrazumijeva da nesilice nisu u kavezima je i tzv. podni uzgoj nesilica koji primjenjujemo u Luneti d.o.o. KAT certifikat Luneti d.o.o. dodjeljen je za farmu odnosno dva peradarnika unutar kojih nesilice nisu u kavezima. KAT broj je HR/0164. Pakirni centar za jaja također je KAT certificiran sa brojem HR-2969. KAT certifikat visoko je cijenjen na tržištu Europske unije jer dokazuje da je dobrobit nesilica i zdravstvena sigurnost jaja prioritet u proizvodnji. Sljedivost proizvedenih jaja lako je dostupna i u svakom trenutku vidljivo je gdje su jaja distribuirana.

IFS certifikat

alt

IFS certifikat – IFS Standardi razvijeni su za sve uključene strane u lancu opskrbe, koje žele koristiti jedinstvene standarde kako bi se osigurala sigurnost i kvaliteta prehrambenih i neprehrambenih proizvoda i usluga korisnicima.
IFS standardi pomažu uskladiti se sa svim zakonskim zahtjevima u pogledu sigurnosti i kvalitete hrane i daju zajedničke i transparentne standarde svim zainteresiranim dobavljačima i davateljima usluga, kao i konkretan i jak odgovor na visoka očekivanja kupaca o sigurnosti i kvaliteti.
IFS je jedan zajednički standard za kvalitetu i sigurnost hrane. Razvijen je da ispita sposobnost proizvođača hrane u području sigurnosti hrane i kvalitete.

awpa banner

Luneta d.o.o.
Trg slobode 6
42230 Ludbreg
Tel: +385 98 1770 745
Fax.: +385 42 830 135
info@luneta.hr